Львівська майстерня шоколаду

24.03.2016 15:57

Під час весняних канікул учні 4-Б класу відвідали
Львівську майстерню шоколаду " в Харкові. Це студія, де з шоколаду створюють твори мистецтва. Кожний кондитерський виріб дбайливо зроблений руками майстра за старими європейським, а також новими оригінальними рецептами, які тримають в строгому секреті.
Львів ще в середньовіччі славився солодощами, а в XIX столітті львівський шоколад вже експортувався в усі куточки Європи. "Львівська майстерня шоколаду", користуючись старими технологіями, зуміла відтворити чарівну формулу, і тепер знову маленькі паперові пакетики з львівськими цукерками дарують частки атмосфери цього міста всім. А тепер заклад цієї мережі представлено і в Харкові.
У харківській майстерні роблять цукерки різних видів - марципанові, праліне і трюфеля. Ручне виготовлення кожної з них можна розділити на кілька етапів. Перший - це замішування маси, друга - скручування і нарізка, третій - заливки шоколадом, четвертий - прикраса. Окремий етап - заливка фігурок і шоколадок. Кожен з цих етапів робить певна людина - шоколатьє. Відвідувачі "Львівської майстерні шоколаду" в Харкові можуть спостерігати за всім процесом в живу.
Назви до цукерок підбирають виключно львівські: "Вишнева Аґрафка", "Гратуляція", "Бернардінка", "Фрау Цімер Чорна", "Кураговій Бальоне", "Горіховий бандзьох", "Солодкі пацьорки", "Полуничне Цьомка", "Білий вуаллю" , "Львівська Амурка" ... Всього 39 різновидів цукерок. Купити їх можна поштучно і в наборах.
Спробувати будь смакоту можна тут же - в невеликому затишному кафе на першому поверсі "Львівської майстерні шоколаду". У меню: гарячий шоколад з добавками, 15 видів кави, чаї, коктейлі, фреші.